6 mesos despatriarcalitzant les tecnologies

Després de 6 mesos de treball com a Cooperativa de Tècniques, volem contar-vos el que hem estat tramant, quines aliances hem teixit i amb quantes feministes fantàstiques ens hem trobat en aquest camí que vam començar el 2016.

La Cooperativa de Tècniques és un projecte d’autoocupació feminista a l’àmbit de les tecnologies. Pensem que el nostre treball amb les màquines pot ser una forma d’intervenció social. Treballem en la producció d’imatge, so i espectacles, formació i investigació. Creiem en el treball cooperatiu creat a partir d’una xarxa d’afinitat i ens resistim a ser còmplices de la tradicional perspectiva patriarcal que recobreix l’àmbit de les tecnologies. Treballem de forma horitzontal i col·laborativa, entre tècniques, dones, lesbianes i trans.

Vam començar l’abril col·laborant amb la Xarxa feminista amb la difusió de les Jornades Radical-ment feministes amb la realització de 4 vídeos a partir de converses de dones de diferents generacions, procedències i condicions vitals. A més, ens vam encarregar de la documentació de la totalitat de l’esdeveniment, que es celebrà els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016 a Barcelona. Aquest vídeo fou presentat el 2 de desembre a la sala gran de l’Espai Francesca Bonnemaison i, per a les que encara no l’heu vist, us recomanem accedir a ell on-line.

El mes de juliol vam col·laborar per primera vegada amb les nostres estimades companyes de Col·lectiu Punt6. Realitzàrem el vídeo “¿Qué es el urbanismo feminista?” en col·laboració amb la il·lustradora Tonina Matamalas per explicar amb veu i imatge el treball de Punt6.

El 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l’avortament, vam iniciar el nostre cinefòrum feminista de periodicitat difosa projectant el documental VESSEL al CFD. Aquest documental, que retrata l’activisme de Women On Waves, ens va permetre trobar-nos i compartir un temps per pensar estratègies sobre l’autonomia dels nostres cossos. Esperem que aquest 2017 tinguem moltes més sessions de cinefòrum per a compartir!

Al mes de novembre vam realitzar un taller de guió per les dones participants en la formació d’Agents de Gènere en el marc del projecte “Promovent el desenvolupament integral per a la igualtat d’oportunitats de dones migrades: ¡Suma’t!” de Metges del Món Catalunya, a partir del qual vam realitzar el video en stop-motionEntre totes molt millor. El mateix mes vam realitzar, juntament a Col·lectiu Punt6 i Irídia, #FemPúblic, un projecte per visibilitzar les violències sexuals a l’espai públic. Vam treballar diversos mesos en aquest projecte, que finalment es concretà el 25 de novembre amb un recorregut urbà amb una audioguia i materials gràfics i un lloc web. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Alba Feito i el suport de Calala i de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.

Estem molt contentes amb aquests primers passos que hem donat el 2016, sobretot perquè hem pogut gaudir de treballar amb dones i feministes tan magnífiques. Podeu consultar el nostre treball i accions a la web cooptecniques.net, seguir-nos a twitter o a facebook, i compartir aquest correu amb qui creieu que pugui estar interessada.

Us volem desitjar un 2017 ple de feminisme, tecnologia i molts més espais a on trobar-nos per a canviar el món!



Comments are closed.